Skip to main content

Mulligan Therapy concept

Fysiotherapie

Mulligan™ Manual Concept

Een MulliganTM  therapeut is een paramedisch deskundige op het gebied van gewrichtsklachten die te maken hebben met lichaamshouding en beweging. Een MulliganTM  therapeut is specialiseert in het onderzoek en de behandeling van gewrichtsklachten en kan klachten hieraan sneller laten verdwijnen of erger voorkómen. Het Mulligan™ Concept 

staat bekend als een 100% pijnvrije en veilige methode van het mobiliseren van gewrichten met een snel en blijvend resultaat. 

Deskundig

Een MulliganTM Therapeut heeft de 4-jarige HBO Bachelor  Fysiotherapie succesvol afgerond en is BIG-geregistreerd. Daarna zijn post-HBO nascholingen en specialisaties gevolgd om het officiële internationale certificaat ‘Certified MulliganTM Practitioner’ te worden. Kijk voor meer info over uw MulliganTM fysiotherapeut onder team of op de MulliganTM  site 

Methode

Het MulliganTM Manual Therapy Concept is ontwikkeld door Brian Mulligan (Auckland, Nieuw Zeeland). De methode wordt ook wel ‘Mobiliseren met bewegen’ genoemd. Fysiotherapeuten en manueel therapeuten werken vaak afwisselend met passieve technieken of meer actieve technieken. Brian Mulligan heeft deze 2 technieken weten te combineren en een nieuw onderzoek- en behandelsysteem ontwikkeld. De MulliganTM therapie bevat een combi van passieve correctie en actieve beweging, waardoor de verstoorde gewrichtsfunctie vaak snel en pijnvrij verbeterd. 

Internationale erkenning

Het internationale Mulligan™ Manual Therapy Concept heeft sterke wetenschappelijk bewijsvoering over de werking van deze pijnvrije methode. Grondlegger Brian Mulligan is hierom in 2016 door het IFOMT (International Federation of Orthopaedic Manipulative Physical Therapists Incorporated) en WTCP (World Confederation for Physical Therapy) onderscheiden met diverse Awards voor zijn grote verdiensten voor de fysiotherapie wereldwijd. Vanwege het snelle en goede resultaat van de therapie horen alle fysiotherapeuten van het American Olympic Sports Medicine Team tegenwoordig tevens gecertificeerd MulliganTM Therapeut (Certified MulliganTM Practitioner) te zijn. 

Behandeling

Om u goed te kunnen behandelen, wordt eerst een zorgvuldige intake en onderzoek afgenomen zodat de juiste diagnose kan worden gesteld. De MulliganTM  Therapeut kan vrij snel beoordelen of deze methode voor u geschikt is. Als dat het geval is wordt een plan van aanpak gemaakt, dit behandelplan is van invloed op de mate van uw herstel. Aan de hand hiervan wordt uw therapie gestart. 

Training

Vanuit de fysiotherapie hebben we diverse beweegprogramma’s voor specifieke doelgroepen Kijk voor meer info over onze beweegprogramma’s onder training. 

Meer informatie over Mulligan therapie

De methode valt onder reguliere fysiotherapie en manuele therapie. Kijk op de site voor het MULLIGAN™ Manual Therapy Concept