Voor bekkenfysiotherapeutische diagnostiek- en therapievormen maken wij gebruik van ..…….
Aanvullend inwendig onderzoek
Een aanvullend inwendig onderzoek (vaginaal of anaal) kan bijvoorbeeld zinvol zijn bij verzakkingsklachten, urineverlies of fecaal verlies. Hierbij kan de functie van de bekkenbodemspieren beter worden beoordeeld. Ook kan uw huisarts of specialist (gynaecoloog, uroloog of darmspecialist) om een bekkenbodem spierfunctieonderzoek vragen. Een inwendig onderzoek is echter niet altijd nodig en gebeurt vrijwel nooit op het 1e consult. Met uw toestemming en na overleg, kan het inwendig handelen op één van de volgende consulten plaatsvinden. Bij inwendig handelen waarbij persoonsgebonden materialen zoals probes worden gebruikt, dient u deze zelf aan te schaffen. U krijgt hierover van tevoren uitleg van uw bekkenfysiotherapeut.
Echografie
Vanaf 2023 hebben we de mogelijkheid voor het toepassen van MSU-echografisch onderzoek (musculoskeletal ultrasound) binnen de diagnostiek en behandeling. Met deze bekkenfysiotherapeutische interventie kan de buik-, bekken- en bekkenbodemspierfunctie geheel volgens het NVFB standpunt in kaart worden gebracht. We werken hiermee nauw samen met verwijzende specialisten (artsen, verloskundigen) uit de regio.
Myofeedback / electrostimulatie mbv de MAPLe®
Voor het meten van de bekkenbodemspierspanning (myofeedback) en het verbeteren van de bekkenbodemspierfunctie (functionele elektrostimulatie) gebruiken onze bekkenfysiotherapeuten sinds 2019 de nieuwste apparatuur op bekkenbodemgebied: de MAPLe®. We zijn trots dat we deze uitgebreidere bekkenbodemdiagnostiek en -therapie als eerste in de Bommelerwaard konden aanbieden. We werken hiermee nauw samen met verwijzende specialisten (artsen, verloskundigen) uit de wijde omtrek.
Na het stopzetten van uw fysiotherapie consulten, kan het zinvol zijn om onder begeleiding verder te trainen in onze praktijk. Hiervoor hebben we diverse mogelijkheden tot uw beschikking: Kijk voor meer info onder training.